A couple of website issues fixed

By Hamish Gill

Hi all,

I know this feels somewhat ongoing at this stage… if it does for you, you can be assured it does for me… but I have just fixed/had fixed a couple of issues as well as (hopefully) speeded up the site even more.

I could do with a bit of feedback on the issues, so..

  • Is anyone still having the issue where the lead image (or any other images within the post) are missing?
  • Can anyone see any posts on the website that have comments disabled, or are in any other way not allowing you to comment on them?
  • Is anyone having any issues logging in?
  • Does the website seem faster?
  • Do the ads seem to be slightly less obtrusive toward the top of posts?
  • Are any contributors still experiencing the content editor without the “visual” option?

Any thoughts on any of the above, or any other issues welcome!

Thanks

Hamish

 

 

Share this post:

Find more similar content on 35mmc

Use the tags below to search for more posts on related topics:

Contribute to 35mmc for an ad-free experience.

There are two ways to contribute to 35mmc and experience it without the adverts:

Paid Subscription – £2.99 per month and you’ll never see an advert again! (Free 3-day trial).

Subscribe here.

Content contributor – become a part of the world’s biggest film and alternative photography community blog. All our Contributors have an ad-free experience for life.

Sign up here.

About The Author

By Hamish Gill
I started taking photos at the age of 9. Since then I've taken photos for a hobby, sold cameras for a living, and for a little more than decade I've been a professional photographer and, of course, weekly contributor to 35mmc.
View Profile

Comments

Gary Smith on A couple of website issues fixed

Comment posted: 13/02/2024

Unable to comment on your most recent shoe-mount light meter article.
Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gary Smith replied:

Comment posted: 13/02/2024

Interestingly, I seem to be unable to comment on the one-shot baseball story (although I can comment here).

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gary Smith replied:

Comment posted: 13/02/2024

...and am able to comment on other articles but still unable to comment on the baseball story.

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hamish Gill replied:

Comment posted: 13/02/2024

Fixed

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Graham Orbell on A couple of website issues fixed

Comment posted: 11/02/2024

Still having difficulty Hamish opening 35mmc.com here in New Zealand at the far end of the World Wide Web. But instead of clicking on Read More ( which shows an error) if I click on Comments and scroll back up to the article on my iPad it mostly works OK
Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

David on A couple of website issues fixed

Comment posted: 11/02/2024

Link to article in e-mail still results in a blank page on a recent iPad with the latest IOS and all updates. The comment link seems to work. Sometimes a page does not load until an advert pop-up is closed when navigating within the site.
Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Michael Zwicky-Ross on A couple of website issues fixed

Comment posted: 10/02/2024

Featured image not showing in today's email about Blackbirds. Certainly faster. Nothing to add to other comments
Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hamish Gill replied:

Comment posted: 10/02/2024

Yeah, I didn’t get the image either. I need to speak to Jetpack about this as it’s not a website issue as such, but an email one

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gary Smith on A couple of website issues fixed

Comment posted: 09/02/2024

- Is anyone still having the issue where the lead image (or any other images within the post) are missing? I never encountered this. I'm running an Intel laptop and browsing with MSFT Edge with uBlock Origin. - Can anyone see any posts on the website that have comments disabled, or are in any other way not allowing you to comment on them? Clearing my cache the other day fixed this for me. - Is anyone having any issues logging in? Not been an issue for me. - Does the website seem faster? Yes (although I don't have extensive historical perspective) - Do the ads seem to be slightly less obtrusive toward the top of posts? What ads? :-) - Are any contributors still experiencing the content editor without the “visual” option? No. I started my article pre-update. Reviewed it once where I saw the text editor but my last edits and review all went to the visual editor. Good job!
Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

chris replied:

Comment posted: 09/02/2024

Still unable to read the post from the embedded link.

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Steve h on A couple of website issues fixed

Comment posted: 09/02/2024

Yep I second the other guy on the email link. However if the comment button shows in the email then hitting that works. If it’s not there then it works hitting the title header but not the underlined link. Improving guess.
Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hamish Gill replied:

Comment posted: 09/02/2024

Not really, it’s stuff crap! I’ll get there with this one

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Louis A. Sousa replied:

Comment posted: 09/02/2024

Same issue here on mail posts not loading unless comment is chosen

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Steven G on A couple of website issues fixed

Comment posted: 09/02/2024

I can comment now!
Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hamish Gill replied:

Comment posted: 09/02/2024

Woo for comments!

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tim Denning on A couple of website issues fixed

Comment posted: 09/02/2024

Blank screen problem back again on Macbook Pro M1 running Firefox 122.0.1 Regards Tim
Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hamish Gill replied:

Comment posted: 09/02/2024

Noted, thanks!

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Andrew Wilkin on A couple of website issues fixed

Comment posted: 09/02/2024

Hi Hamish, Clicking on the link in the e-mails no longer works. Just end up with a blank screen.
Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hamish Gill replied:

Comment posted: 09/02/2024

Yeah, that’s an oldie… I will get to it when the rest of the stuff is sorted

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Andrew Wilkin replied:

Comment posted: 09/02/2024

Hi Hamish, it was working on the new site, just stopped after these changes.

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hamish Gill replied:

Comment posted: 09/02/2024

Yeah, I think it’s to do with how Jetpack interacts with the advert provider

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Timothy Hancock on A couple of website issues fixed

Comment posted: 09/02/2024

Couldn’t comment yesterday working now. Only minor thing is “remember me” tick box when logging in on iPhone / safari doesn’t seem to function.
Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hamish Gill replied:

Comment posted: 09/02/2024

Noted, thank you!

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Erik Brammer on A couple of website issues fixed

Comment posted: 09/02/2024

So fat, so good eccept: When logged in and opening the tab with 35mmc again (Safari on iOS), I often get tons of ads, need to reload the page to make them go away. In the article overview on the homepage, in Safari iOS I still don’t the author’s name or comment count. Good luck, Hamish!
Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hamish Gill replied:

Comment posted: 09/02/2024

Hi Erik, can you send me a screenshot of the homepage issues. Sorry about the need to refresh. I’m hoping now the website is now so fast it’s less of an issue…?

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

David Hume replied:

Comment posted: 09/02/2024

Yeah I'm the same - opening the site for the first time even when logged in gives ads, which are cleared if you reload the homepage, or click an article and then move past the first pop-up ad. Same as the old site. Safari Mac OS or iOS Good luck!

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Erik Brammer replied:

Comment posted: 09/02/2024

Of course immediately I wrote my comment, I no longer see the issue with ads and having to reload. Or arre you referring to the missing authors and comment counts on the homepage?

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Erik Brammer replied:

Comment posted: 09/02/2024

And indeed, the website typically does load much faster. Excellent.

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hamish Gill replied:

Comment posted: 09/02/2024

Missing authors and comment count…? Can you expand on this?

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bob Janes on A couple of website issues fixed

Comment posted: 09/02/2024

To answer each in turn: Is anyone still having the issue where the lead image (or any other images within the post) are missing? - I don't get a lead image in my emails - they often don't show in outlook, but a left click does not give a 'show pictures' option as on other mail. All images seem to be there in the browser though and the notification that crops up on screen shows the pictures too... Can anyone see any posts on the website that have comments disabled, or are in any other way not allowing you to comment on them? - Not found that so far: will email if I get any instances. Is anyone having any issues logging in? - Less! I used to get logged out frequently, so got hit with adverts, but it seems (says he touching wood) that it keeps me in better and I'm seeing far fewer ads on the way... Does the website seem faster? - It didn't seem slow before, but I've got reasonably fast broadband.. Do the ads seem to be slightly less obtrusive toward the top of posts? - I see them less because of not getting logged out so often... Are any contributors still experiencing the content editor without the “visual” option? - I've not done any major editing since the change, but the visual editor seems to be there each time I've tried it out.
Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bob Janes replied:

Comment posted: 09/02/2024

..but I note that I don't get an option to edit posts - the above should have been broken into separate lines rather than all in one block - the editor appears to have ignored any carriage returns... ...this should be separated from the previous text by two carriage returns.

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hamish Gill replied:

Comment posted: 09/02/2024

Bob, thanks! The email stuff is a little out my hands but I am going to chat to Jetpack about it. Otherwise, good news, thanks!

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hamish Gill replied:

Comment posted: 09/02/2024

Ok, comment editing post comment is a feature I got rid of.

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bob Janes replied:

Comment posted: 09/02/2024

How about the inability to use paragraphs in comments?

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nick Ambrose on A couple of website issues fixed

Comment posted: 09/02/2024

When I click on the email link it just goes to a blank page!
Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hamish Gill replied:

Comment posted: 09/02/2024

HA, that old chestnut! Yes, sorry - for now, just click "comment" in the email and scroll up. I need the website to be working properly before I try and fix this issue as it is one caused by an external provider (jetpack)

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Steve h replied:

Comment posted: 09/02/2024

Well it is how I find all your latest posts so… I mean the world won’t stop turning because of it and probably if were a paid member or contributor I would get pop Up notifications or texts when anything new is up.

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hamish Gill replied:

Comment posted: 09/02/2024

Paying people get the same deal… just no adds (most of the time )

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *